NieuwsRSS RSS

Nieuws

Optimale controle door onderhoud van ventilatie systemen
Product releases tijdens de EuroTier
Breed programma ventilatiekokers

Optimale controle door onderhoud van ventilatie systemen

13-08-2019

ARC Chimney

 

 

 

 

 

 

 


 

Tips en trucs om uw ventilatiesysteem te onderhouden

Gedurende de zomer kunnen periodes van droogte veel stof opleveren waardoor uw ventilatiesystemen gemakkelijker vuil worden. Er kan zich bijvoorbeeld gemakkelijk vuil en stof ophopen in de licihtfilters. We hebben enkele tips en trucs om uw ventilatiesysteem goed te onderhouden.

- Zorg tijdens het installeren van wandventielen en plafondventielen dat deze op een vlakke ondergrond worden gemonteerd. Dicht eventuele kieren en naden af met een flexibele siliconenkit.

- Loop na de schoonmaak tussen de rondes in even de ventielen langs en controleer of deze allen nog goed sluiten. Om ervoor te zorgen dat alles strak is afgesteld kunt u de kleppen het beste allemaal sluiten en de bevestiging aan de hoofdkabel opnieuw spannen waar nodig.

- Wanneer we van de zomer naar de herfst gaan is het naast goede sluiting en opening belangrijk na te gaan of de lucht voldoende omhoog word geleid. Hierdoor mengt de koude buitenlucht zich met de warme stallucht en ontstaat er geen koudeval op de dieren.

- Wanneer u gebruik maakt van lichtfilters en windkappen is het raadzaam om deze met enige regelmaat van de muur te halen en schoon te maken. Vooral tussen de lamellen van lichtfilters kan gemakkelijk troep blijven hangen.

- Zorg dat uw ventielen allemaal voldoende lucht doorlaten zodat er een mooie spreiding over de stal ontstaat. Zodra u twijfelt kan een rooktest duidelijk maken hoe de lcuht zich in de stal verspreid.

- Pas op tijdens het schoonmaken van de ventielen en kokers, vermijd het gebruik van corrosieve schoonmaakmiddelen welke het polyurethaan kunnen beschadigen. Zorg ook dat u niet teveel druk gebruikt tijdens het schoonmaken met hogedrukreinigers, gebruik max. 1740 PSI bij een minimale afstand van 10cm en temperaturen niet hoger dan 50 graden.