NieuwsRSS RSS

Nieuws

Optimale controle door onderhoud van ventilatie systemen
Product releases tijdens de EuroTier
Breed programma ventilatiekokers

Nieuw: Polyester gecoate kokers

Sinds enige tijd heeft TPI Polytechniek naast het standaard programma polyurethaan (PU) geïsoleerde kokers  ook een assortiment met Glassfiber Reinforced Polyester (GRP) gecoate én geïsoleerde kokers. Deze kokers zijn 25 mm dik en bestaan uit een harde polyester laag aan de binnen én de buitenkant. Daar tussenin zit een laag PU wat garant staat voor een uitstekende isolatie. De polyester laag is standaard verkrijgbaar in bruin en licht-grijs. Beide kleuren kunnen zowel aan de binnen- als de buitenkant worden toegepast. Op verzoek zijn ook afwijkende kleuren leverbaar. Polyester gecoate kokers zijn extra sterk. Daardoor zijn ze uitstekend te gebruiken onder extreme omstandigheden of voor bijzondere toepassingen (bijvoorbeeld i.c.m. een warmtewisselaar).


De verwerking van de gecoate kokers is iets afwijkend ten opzichte van de standaard PU halfschalen van TPI-Polytechniek. Ook de gecoate kokers bestaan uit één meter lange halfschalen. Deze worden met een exclusief voor TPI-Polytechniek ontwikkeld profiel in elkaar geklikt. De boven- en onderkant van de kokerdelen hebben een messing en groef profiel. De kokerdelen worden met speciale lijm en/of rvs spanbanden aan elkaar bevestigd.


Ondanks dat standaard PU kokers van TPI-Polytechniek onder normale omstandigheden uitstekend voldoen, kunnen er bepaalde situaties zijn waarin u extra stevigheid verwacht en toch een hoge isolatiewaarde is vereist. De polyester coating zorgt ervoor dat de koker slag-vast is en daardoor minder snel beschadigd. Daardoor is de koker ook vormvast, stijf en is de uitzettingscoëfficiënt lager dan bij standaard kokers. Niet voor niets wordt in sommige landen dit materiaal zeer gewaardeerd.


TPI-Polytechniek levert polyester gecoate kokers in de diameters 640, 820 en 920 mm. De halfschalen passen naadloos in ons kokerprogramma onder andere doordat ze precies dezelfde wanddikte hebben als de standaard PU kokerdelen (25mm). Alle accessoires, zoals petten, instroomringen, regelkleppen en vlinderkleppen zijn bruikbaar. Met name als er gekozen wordt voor de zwarte PU accessoires heeft dat een uitstraling die recht doet aan de hoge kwaliteit van deze producten.