NieuwsRSS RSS

Nieuws

Beurs overzicht 2019
Overzicht van de beurzen waaraan TPI-Polytechniek in 2019 zal deelnemen.
Product releases tijdens de EuroTier
Breed programma ventilatiekokers

Adjustable Recirculation Chimney (ARC 640/820)

Onder bepaalde omstandigheden is er behoefte om een luchtinlaatkoker met recirculatie te gebruiken. TPI-Polytechniek heeft daarvoor een nieuw product aan het programma toegevoegd: de Adjustable Recirculation Chimney. Deze inlaatkoker is opgebouwd uit polyurethaan (PU) kokerdelen en voorzien van een platte PE pet. De hoge isolatiewaarde van polyurethaan voorkomt condensvorming. De uitstroomring met ventilator is verstelbaar dmv alluminimum stelstangen. In het bovendeel zit een regelklep met (Belimo) stelmotor. Onder de uitstroomring met ventilator is een verdeelplaat geplaatst. Door de opening tussen de kokerdelen aan te passen kan er gekozen worden tussen alleen verse (koude) lucht, warme (stal)lucht of een combinatie daarvan. Op die manier kan onder alle omstandigheden optimaal geventileerd worden. De recirculatiekoker is verkrijgbaar in de diameters 640 en 820 mm.


De samenstelling van de ventilatielucht kan aangepast worden aan de omstandigheden. In de winter, bij weinig ventilatie en lage buitentemperaturen sluit u de regelklep boven de ventilator waardoor hoofdzakelijk stallucht wordt gerecirculeerd. Onder zomerse omstandigheden, met maximum ventilatie, gaat de regelklep helemaal open waardoor uitsluitend verse lucht in de stal wordt gebracht. Door de opening en de regelklep te variëren is iedere combinatie van verse- en stallucht mogelijk.


Doordat de ventilatielucht op de verdeelplaat wordt geblazen verspreid die zich optimaal over de afdeling, zonder dat de dieren in een directe luchtstroom komen te zitten. Met name voor stallen met obstakels, zoals huisvestingssystemen, zijn deze inlaatkokers zeer geschikt. Maar ook in stallen met uitloopschuiven en/of gelijkdruk zijn deze ARC kokers  bij uitstek te gebruiken.


Net als alle kokers van TPI-polytechniek is ook deze recirculatie koker bruikbaar met alle gangbare merken ventilatoren. Interessante details zijn de gaas aan de buitenkant, waardoor bijvoorbeeld vogels niet in de koker kunnen vliegen en de robuuste stelknoppen die gemakkelijk te bedienen zijn. De kokers zijn verkrijgbaar in zwart en geel.